Band


Jacco
Yvonne
Diana
JP
Ivo
Gert
Hans

Hoezo, feestje?

NetAlsof is een leuke, ervaren coverband en speelt een mix van Engelse en Nederlandstalige klassiekers, maar ook meer recenter werk. We spelen alles op z’n NetAlsof’s, we geven een eigen draai aan de nummers zodat een eigen sound ontstaat.

Hoe dan?

Het is allemaal ontstaan in 1995. Jacco had al vaker optredens gegeven, waaronder ook één samen met Leonie en Hans. Marcel was toen verantwoordelijk voor het geluid. Dat eenmalige optreden beviel zo goed, die hossende en dampende menigte, de groupies, de roem… dus het idee om samen een band te vormen was toen al snel geboren. Theo, de toenmalige drummer was er vanaf het eerste uur bij, toen nog een bassist en binnen enkele weken was NetAlsof een feit.

En toen?

Na een jaar of twee vertrok de toenmalige bassist en besloot Marcel om basgitaar te leren spelen, wat je met een LOI cursus “Basgitaar in 12 stappen” allemaal niet kan! Hij pakte het gelukkig snel op. In juli 2004 is Gert erbij gekomen, in eerste instantie om Marcel zo nu en dan uit de brand te helpen, maar vanaf 1 juni 2005 is hij fulltime in dienst omdat Marcel jammer genoeg besloten had om te stoppen. Gelukkig was Gert perfect ingewerkt en speelt hij de sterren van de hemel!

Tussendoor zijn er opeenvolgend twee sologitaristen gekomen en gegaan, was op zich wel gaaf, maar werkte toen niet echt in onze bezetting.

In de loop der jaren is er een hele hechte vriendengroep ontstaan en daardoor was de klap wel heel groot toen in september 2004, Theo onze drummer, er niet meer mocht zijn. Een paar maanden hebben we geen noot meer gespeeld en vroegen ons af of dat ooit nog zou gebeuren, maar toch kruipt het muzikale bloed waar het niet gaan kan….

The show must go on

We zijn dus toch doorgegaan en hebben Martin gevonden. Na een strenge selectie (idols: coupletje, refreintje alstublieft) is hij als beste drummer en persoon uit de bus gekomen, en daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van, we zijn blij dat ie er is!

Sinds begin 2007 hebben we toch een hele goede solo-gitarist gevonden: JP. Hij kan niet alleen goed spelen, maar past vooral goed bij de club! Ook met hem zijn we heel erg blij, dit wordt gaaf!

Publiekswissels

Eind 2008 heeft Leonie besloten om met de band te gaan stoppen, heel erg jammer maar ook begrijpelijk! Naast de 2e stem en solo zang speelde ze ook de digi-sax en percussie.

Als vervanger van Leonie is begin 2009 Margareth bij de band gekomen. Ze is een gezellige meid en kan heel goed zingen! Een van haar specialiteiten is rock, dus dat was kicken!

Eind 2012 is Piet gestopt met het licht en geluid. Jammer! Hij is er vanaf het begin bij geweest en heeft ons altijd gesteund tijdens al onze vorderingen! Piet onwijs bedankt!

Begin 2013 heeft Martin de knoop doorgehakt en is gestopt met drummen bij NetAlsof… Naast het drummen was hij heel actief binnen de band, hij regelde vaak het vervoer, kon goed sjouwen en kon heel goed klussen… Mart, ook jij bedankt voor deze mooie jaren!
Nu hebben we Ivo als vervanger van Martin. Hij speelt gelijk al de sterren van de hemel, is strak en erg gedreven. Hij is ook weer een echte aanwinst voor ons cluppie!

Eind 2018 hebben we na bijna 10 jaar afscheid genomen van Margareth. We bedanken haar voor de vele mooie jaren! Yvonne heeft het van haar overgenomen en daar worden we heel enthousiast van! Ze is een echt rockbeest en knalt van het podium!

Half 2023 kregen we een mailtje van Diana, ze speelt sax en vroeg of we het leuk vonden om een keer te jammen… ze is nooit meer weggegaan. Wat een toffe toevoeging. Dit maakt de band nog completer!

We zijn een hecht team van leuke enthousiaste vrienden die muziek maken op nummer één hebben staan, en dat kun je merken als we spelen! We knallen van het podium!!

Dus:

Feestje??? NetAlsof!